Σπύρος Σιαμπλής

Όπως παλιά, Εθνική με «πράσινη»… ραχοκοκαλιά

Ο Σπύρος Σιαμπλής γράφει στο sport-fm.gr για τις Ελπίδες του Παναθηναϊκού, με την παρουσία πέντε παικτών του στο αντίστοιχο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας μας, που θύμισε το… ένδοξο παρελθόν.

Σταθερός «αιμοδότης» όλων ανεξαιρέτως των κλιμακίων των αντιπροσωπευτικών μας συγκροτημάτων, ο Παναθηναϊκός είχε πάντα να… παινεύεται για την σημαντική παρουσία ποδοσφαιριστών του στις Εθνικές ομάδες!

Είτε επρόκειτο για τις λεγόμενες «μικρές» ηλικίες, είτε φτάνοντας μέχρι την Εθνική ανδρών, πάντοτε το «τριφύλλι» ήταν αυτό που τροφοδοτούσε… συστηματικά το ελληνικό ποδόσφαιρο, μέσα από τους καλύτερους γηγενείς παίκτες του.

Φαινόμενο που τα τελευταία χρόνια πιθανώς να είχε εκλείψει, ελέω μεταξύ άλλων και των πολλών ξένων ποδοσφαιριστών που φόρεσαν τη φανέλα του Παναθηναϊκού... Αλλά και το οποίο, στην παρούσα φάση, φαίνεται ότι θα… επαναληφθεί. Θυμίζοντάς μας το… ένδοξο παρελθόν, όπου η «ραχοκοκαλιά» της Εθνικής ήταν «πράσινη»!

Γράφει ο Σπύρος Σιαμπλής


Κώστας Κότσαρης, Γιάννης Μπουζούκης, Τάσος Χατζηγιοβάνης και Νίκος Βέργος ξεκίνησαν στο βασικό σχήμα της Εθνικής Ελπίδων, στο νικηφόρο 2-0 επί της Λευκορωσίας, στο Περιστέρι χθες... Στην πορεία, προστέθηκε και ο Φάνης Μαυρομμάτης, ανεβάζοντας το… Παναθηναϊκό στοιχείο ακόμα πιο πολύ! Σκεφτείτε, δε, πως, για μεγάλο διάστημα που η ομάδα του Αντώνη Νικοπολίδη έμεινε με 10 παίκτες, οι… μισοί που έπαιζαν προέρχονταν από το «τριφύλλι».

Και δεν μιλάμε για μια απλή παρουσία, έτσι; Αρκεί να θυμίσουμε ότι, ο Μπουζούκης συμμετείχε στη φάση του 1-0, το οποίο πέτυχε εν τέλει ο Χατζηγιοβάνης, με κεφαλιά, ενώ ήταν εκείνος που διαμόρφωσε με εύστοχο χτύπημα πέναλτι και το τελικό αποτέλεσμα…

Μπουζούκης, Χατζηγιοβάνης και Μαυρομμάτης έχουν ήδη βασικό ρόλο στα πλάνα του Γιώργου Δώνη στον Παναθηναϊκό και ο χρόνος δουλεύει υπέρ τους. Ο Βέργος περιμένει να ενσωματωθεί στο rotation του προπονητή του, ενώ ο Κότσαρης πήρε την ευκαιρία του, «άρεσε» και σίγουρα θα τον ξαναδούμε.

Όλα αυτά, μόνο ευχάριστα είναι φυσικά για τον Παναθηναϊκό. Όχι μόνο σε… στενό, ομαδικό, επίπεδο. Αλλά και σε πιο ευρεία κλίμακα. Αν όλα πάνε καλά, τα παιδιά αυτά δεν έχουν τραυματισμούς και συνεχίσουν την σκληρή δουλειά, η λογική λέει ότι πολύ σύντομα θα τα δούμε να ανεβαίνουν στην ιεραρχία. «Χτυπώντας» την… πόρτα ακόμα και της Εθνικής ανδρών.

Στο χέρι τους, ή, αν προτιμάτε στο… πόδι τους, είναι να τα καταφέρουν, προκειμένου να βαδίσουν στα… χνάρια του «Κάρα», του Φύσσα, του Γιούρκα, του Μπασινά και των τόσων άλλων «πράσινων» διεθνών που τίμησαν το εθνόσημο και πρόφεραν τα μέγιστα στις διακρίσεις που σημείωσε η Ελλάδα επί των ημερών τους!

ΥΓ
: Περιττό να αναφέρουμε πως, σημαντικό ρόλο στην ανάδειξη των ικανοτήτων και -το βασικότερο- στην σωστή παρουσία τους κυρίως εκτός γηπέδων, έχουν παίξει όλοι όσοι τους «ανέλαβαν» από τα… μικράτα τους. Με εξαίρεση τον Βέργο, άλλωστε, οι υπόλοιποι τέσσερις έρχονται από τα «φυτώρια» του Παναθηναϊκού! Εκεί όπου, παρά τις αντιξοότητες, συνεχίζει να γίνεται πολύ καλή δουλειά από τον Τάκη Φύσσα και όλους ανεξαιρέτως τους προπονητές, για να… δρέψουν τους «καρπούς» ο Δώνης και οι συνεργάτες του.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x